De voorbereidingen van woonwijk Vliegbasis

30-05-2020 1769 keer bekeken

In een eerder nieuwsbericht lieten wij al weten dat de voorbereidende onderzoeken voor het bouw- en woonrijp maken van woonwijk Vliegbasis in volle gang zijn. Maar waar wordt dan concreet aan gewerkt? We vragen het aan het projectteam Vliegbasis.

De Niet Gesprongen Explosieven noemden we in een eerdere nieuwsbrief al als mooi voorbeeld. Deze zijn op de eerste helft van het grondgebied inmiddels geruimd.  De werkzaamheden hiervan liggen in het broedseizoen stil, omdat het een gebied is waar de veldleeuwerik graag broedt. In de winter van 2020 wordt de tweede helft van het grondgebied ontruimd. Naast de uitvoerende werkzaamheden horen hier ook een aantal vergunningsaanvragen bij zodat het werk netjes en verantwoord wordt uitgevoerd. Daarnaast kijken we alvast hoe er om moet worden gegaan met de riolering in de bodem en op welke manier de grond straks verkocht wordt, zodat er in de toekomst prettig gewoond kan worden.

Al met al is het buiten misschien niet erg zichtbaar waar aan gewerkt wordt in het project, maar het projectteam zit zeker niet stil!

Houd ook de pagina www.provincie-utrecht.nl/woonwijkvliegbasissoesterberg in de gaten voor updates

 

 

Cookie-instellingen