Soesterberg geniet na van een knallend dorpsfeest

20-09-2022 411 keer bekeken

Afgelopen zaterdag was het zo ver, wat oorspronkelijk bedoeld was als een feestje voor de oplevering van het Den Berghplein mondde uit tot een gezellig dorpsfeest.

De dag startte op het Vliegdekpark, waar de officiële onthulling van het Soesterberg Airforce Memorial monument plaats vond. Het monument is eerder dit jaar geplaatst en refereert aan de periode dat de Amerikanen in Soesterberg woonden, met QR codes op het monument kun je meer informatie over deze periode en wat deze betekent voor Soesterberg achterhalen.

Het gezelschap vertrok onder begeleiding van een brassband, Wolfshounds en cheerleaders al swingend naar het Den Berghplein, waar burgemeester Metz het feest voor geopend verklaarde.

Van 12.00 uur ’s middags tot 21.00 uur ’s avonds stond het plein bol van de activiteiten, met verschillende demonstraties, amerikaanse auto's, een kleedjesmarkt en veel sport, spel en muziek.  De dag werd afgesloten met een spectaculaire lasershow.

De sfeer zat er goed in en met het zonnetje dat zich veelvuldig liet zien en de geweldige inzet van vrijwilligers en sponsors werd het een prachtig dorpsfeest. De eerste geluiden en ideeën voor een feest voor 2023 zijn al gehoord, op naar een prachtig jaarlijks dorpsfeest.

 

 

 

Cookie-instellingen